• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 
27, September, 2020, 05:18:45

Mortlach

Started by martinsco, 24, February, 2012, 23:03:44

Previous topic - Next topic

martinsco

В края на 2011 и първите дни на 2012 имах удоволствието да се наслаждавам на, безспорно едно чудесно уиски, за което, уви не знам почти нищо...  ::) Накрая, стана така, че по стечение на обстоятелствата, съпругата ми почерпила неина приятелка с малкото останало и сега, не мога да дам анотация, защото досега такава не му бях писал.  ;D
Става дума за Мортлах от Спейсайд.
точното наименование на уискито е : Mortlach 1990 - Dunn Eidiann (50,5%/Sherry Oak/Unchill-filtered) Бутилирано според френския колега-колекционер, който ми го даде през 2000г. Следователно става дума за 10 годишно уиски. Това което знам и съм чел за Мортлах уискито е, че е най-добро като 16 годишно.
Помествам и снимка на бутилката, за щастие, снимал съм я пълна, така, че добре се вижда етикетът, както и цветът на уискито. 


Ще се радвам ако някой е пил мортлах, макар и не точно същия, да сподели как го намира и какво знае за това уиски.
Slainte
Кучета не са ме хапали, само хора!

https://www.whiskybase.com/profile/martinis/collection

atanas

Ти направо ме уцели в слабото място. Мортлах ми е слабостта. Обожавам натрошените му орехи - не съм пробвал досега друго уиски с толкова орехи.
Ако можеше да увеличиш бутилката на която показва администраторската ми роля (погледни в ляво) щеше да видиш, че е Mortlach 1936 Gordon MacPhail (не че съм го пробвал де) :)
Mortalch от 20-50те са легендарни. Дано един ден мога да опитам.
В скоро време мисля да пусна анотации за двата които имам.
Следващия който ми се ще да си взема е именно 16yo Flora & Fauna OB изданието. То май е единственото официално, иначе Gordon & MacPhail притежават сериозни запаси от Mortlach.
---
Ако някой се чуди какво да ми подари за рождения ден, ето няколко идеи:
https://www.whiskybase.com/profile/zinaf/wishlist