• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 

Мини Фест Тест на Сетивата на Оптимист 1

Started by Izmamnica, 20, December, 2014, 16:05:37

Previous topic - Next topic

Evgeni

В контекста на предишния "разговор" да си кажа, че по мои сметки ми се падат 400 милилитра на мероприятието /билет за вход и два класа/ и това определено ме притеснява! Огромно количество концентрат, дори и само за просто изпиване, а за дегустация.... Не смея да коментирам в тази насока, защото си е излагация! Ама пуста лакомия! И любопитство, разбира се! Много трудно ми беше да сведа цифрата от четири на два майсторски класа, и още съжалявам, че трябваше да направя тези жертви! Но и съм доволен от избора си! Вчера влязох в сайта на организатора и видях "една добра и една лоша" новина, както се казва. Добрата е последното уиски на майсторски клас "DOUGLAS LAING-OLD PARTICULAR,Single Barrel", което от неизвестна изненада е станало "BRUICHLADDICH 21 Year Old,Islay"! Това се казва новина! Лошата е, че билетите за уиски класовете, поне тези, които мен ме интересуваха са свършили. Явно интересът е голям и това е съвсем закономерно явление. Дори, доколкото разбрах броя на местата е увеличен от 25 на 35 човека и пак са свършили! Очевидно популацията на "нашата порода" се увеличава с бързи темпове и смея да твърдя, че този форум има известен принос за това. Списъкът на регистрираните потребители бързо расте, както и гостите на сайта.
Има и светлина в тунела, все пак! Появил се е още един клас - "GLENFARCLAS-Grain to the Glass"-2! Втори шанс за неуспелите да се включат от първия опит и доказателство, че надеждата умира последна!
И за да съм напълно изчерпателен и обективен, да спомена, че има места за още един уиски клас - "Douglas Laing's Regional Malts". Никак не е за пренебрегване и е един много добър "компромис" за "изтървалите автобуса" с другите класове. Аз дори не смея да си помисля да се включа в него, въпреки че ми се иска, защото още 125 милилитра ще са убийствени.
И още нещо! Заимствам от Ангелина и ще уточня, че това което коментирам го правя само от приятелско чувство и колегиалност към съмишлениците, и почитатели на "водата на живота"! А в крайна сметка, организаторите на тези мероприятия /малкия и големия уиски фест/, заслужават благодарности и уважение! Това е така, защото вложените от тях усилия, нерви, време, средства, ентусиазъм и любов, са съставките на магията,  която прави възможно съществуването на тези събития, което пък ни дава възможност да им се отдадем и насладим. И да не забравя и всички други знайни и незнайни труженици, без които те не биха могли да се осъществят. Да са ни живи и здрави!   

todoresqu


z-imaging

който го е страх от мечки...
... да си купи един тестер за алкохол и да внимава  :)) :)) :))

Izmamnica

 :) Евгени, някои от лекторите не можаха да се приземят! Пий едно успокоително и студена вода :)

Izmamnica

:) :) Мисля да съм първата, която ще благодари за преживяването!

За мен то беше хубаво заради краля на напитките, който сбира само подходящите души на едно място :) и заради въпросните души :::
Мерси, Евгени, за 1000% изпълнената дума. Ти отново си душата на маниашкото ни събитие. След не малко емоции, положителни и отрицателни и яко болки в гърба, само ти успя да ни отвлечеш от иззад щанда и двамата накуп. След 5 минути имахме келтска музика, хубава пура и наша лична атмосфера!  :D За още много такива моменти, наздраве!
Мерси, Пепи, за всичко! Усилията, повода, отношението! Страхотен ден! Благодаря, Галя, за чара и комфорта, който добави към всичко!!
Мерси, Атанас! :) :) :) :) Защо пи ягоди в шампанско, а не уиски?
НАЙ-ПОСЛЕ  бяхме заедно с групата от Варна! И всеки момент с вас беше весел и забавен!!
Мерси!! :)
Z-:) :) Мерси, че беше пиперливата подправка във всеки един момент :) както обикновено!
Тодореску, радвам се, че този път ми пречеше най-много от всеки предходен и че хакна щанда ни успешно :) Без твоето присъствие ще ми се струва, че съм на фалшив фест ;D  Ти си поредната душа и сърце.

Варна :) И ние искаме да идем на мероприятийце в друг град :) Хайде! Пък и лесно се свиква с вас някак...

Доскоро на всички   ;D ;D

Evgeni

Мероприятието беше идеално и аз си изкарах чудесно!
Доставих си истинско удоволствие и опитах много неща, включително и доста нови за мен!
Най-хубавото от всичко беше, че там се събрахме толкова много приятели и съмишленици. Това е уникалната "печалба" от такива събития.
Едно голямо "Благодаря" на организаторите!
Отново имаше колеги от Варна и Шумен и за пореден път се убедих, че това са истински ентусиасти! Особено варненската група, която беше впечатляваща по численост! Зададохме си въпроса, ако има такова мероприятие във Варна, колко представители на София ще отидат? Дори не е необходимо да казвам отговора, но колегите дойдоха и си изкарахме перфектно! А на всичкото отгоре и голямата награда отиде при техен представител! Горд съм, че този късметлия представи нашето буре /маса/. Ами така е, когато човек е позитивен! Случват му се хубави неща!
Ето и малко снимки от събитието: https://www.dropbox.com/sh/h3n9zklqr23iept/AADhaF65HQAvmAesRw1NedAGa?dl=0
Следващия път ще си направим още по-голяма снимка! Всеки път се каним, но трябва да го превърнем в традиция!

sharksfin

Беше чудесно мероприятие. Много се радвам, че успях да се видя с толкова много хора от форума - Ангелина, Наско, Емо, Евгени, Стан, Тошко.
Поздравявам и организаторите, защото в моите очи всичко беше на ниво. Това е начинът пазарът у нас да се раздвижи и да се популяризира уискито.
Въобще не се и опитвам да правя разбор на вечета, понеже съм смачкан от многото уиски и път и от малкото сън. Оставам си с красивите спомени и прекрасните впечатления.
dram

Evgeni

Абсолютно си прав "sharksfin"!
Уиски културата е безкрайна тема и в нея има място за изява на всички ни! И именно колегите от форума, за които се предполага, че имаме малко повече познания в тази сфера, от страничния и непредубеден наблюдател, сме призвани да я разпространяваме с възрожденски плам и просветителско вдъхновение! И трябва да го правим навсякъде и при всеки удобен случай! Поздрави на Варна!

rasty

Благодарности и от мен на всички замесени в организацията и реализирането на феста - Пепи, Наско, Ангелина, както и на всички колеги от форума, защото без тях мероприятието нямаше да е същото. dram

Сърдечни поздрави от Варна и се надявам, че ще се видим през Април :)

Evgeni

Да не забравим да отчетем приноса и на още един колега от форума - Здравко! Освен, че беше на щанда на "Douglas Laing", негова е и заслугата за впечатляващата витрина с миниатюрите на "Glenfarclas". Това бяха неща от неговата лична колекция, а както се видя и с "невъоръжено око", Здравко е Голям колекционер!

петър керемидчиев

Благодаря ви на всички които бяхте при нас в събота.Старахме се много за да бъде това което видяхте.Радвам се , че можахте да прозрете , че тук ще опитате неща за първи и последен път.Продължаваме напред.Slante.
C:-)