• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 

Уискито във филмите

Started by донКурлеоне от СиераЛеоне, 26, March, 2020, 22:56:32

Previous topic - Next topic
Има теми за "уиски и книги"; "уиски и музика", а аз реших да отворя тема: "Уиски и филми". За това ме провокира новият филм на Гай Ричи: "The Gentlemen", където главна роля играеше: "Glenfarclas 1976 - 40 Year Old".
Също така се сещам за един култов сериал: "Suits", където главната роля беше поверена на : "Macallan 25 Year Old".
Това са филми с различни питиета от масовката на: Jack Daniels, Johnnie Walker и Jim Beam.
Ако трябва да избирам между Паркинсон и Алцхайер, бих избрал Паркинсонът. По-добре е да разлееш малко уиски по панталона си, отколкото да забравиш, къде си оставил цялата бутилка !!!

Сега се сетих и за един друг сериал: "Two and a Half Men", където чичо Чарли си пийваше какво ли не. И винаги ми е било любопитно, какво точно обича този мой любимец. В сериите винаги въртят бутилките да не видиш етикета или се пие нещо екзотично по американски. Но в няколко епизода забелязах една бутилка с жълт етикет, която никога не може да се сбърка, и тя е "Glenmorangie Original 10". Та така разбрах любимото му питие, а и на мен едно от любимите ми.
Ако трябва да избирам между Паркинсон и Алцхайер, бих избрал Паркинсонът. По-добре е да разлееш малко уиски по панталона си, отколкото да забравиш, къде си оставил цялата бутилка !!!

todoresqu

Чичо ти Чарли е прахосмукачка, ако си фен ще откриеш поне двадесет малца през годинките на сериала, само Радебергерът е почти постоянен.
А както съм казвал и пред аудитория: Дай Боже всекиму да отпуска с Хибики 17, от филма на София Копола "Изгубени в превода"  .Picture1 Сънтори.jpg

atanas

Колко интересна тема и какво съвпадение - снощи гледах Джентълмените и Фаркласа се наби на очи веднага - сега виждам, че той е бил причината за стартирането на тази тема.
Иначе - Гленморанджито от Двама мъже и половина и аз си го спомням.
Джеймс Бонд и Макалън е също всеизвестна комбинация.
---
Ако някой се чуди какво да ми подари за рождения ден, ето няколко идеи:
https://www.whiskybase.com/profile/zinaf/wishlist

sharksfin

Ако не ме лъже паметта, в Константин Киану Рийвс пукаше Ардбег