Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by todoresqu on Yesterday at 23:05:52 »
Важното е да има радост.
2
хайде на протест :D
Забелязал съм, че някои уискита тук са доста по-скъпи, отколкото в Германия и Холандия примерно. Други пък са чувствително по-евтини. Според мен не опира до пазара, а до вносителя на съответния продукт.Естествено, това важи и за други стоки.
Нашето желание, бидейки интелигентни хора, е да направим оптималния (образован и обмислен) пазарен избор при покупките си. С други думи - гледаме да не се минем.
3
Голям пазар...
Могат да си позволят да продават с малки маржове заради големите обороти...
В БГ, не става...
Аз мога да дам един пример със смески за хляб Kuchenmeister  за домашни хлебопекарни, които в Германия са 55 евроцента, а в нашите магазини са над 2 лева...
4
в Германия в момента Лафройг 10 г. е в промоция в Кауфланд - 24.99 евро...
5
Днес в Кауфланд видях тези комплекта с чаша
6
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Skye on Yesterday at 12:21:51 »
Виждах на няколко места 15-та, някой има ли впечатления за нея?

15-ката я опитах миналия месец на "Чист, зрял малц" в Park Center мола в София, и понеже си опитал 10-ката, добави още сочност и шери и получаваш 15-ката, само че на двойна цена.
7
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Ivaylo on Yesterday at 10:57:17 »
Забравих и новия Макалан 12 който пробвах снощи, много приятен особено на нос, до момента, в който не започне горчивината на финала. И докато при Глен Орчито мога да я пренебрегна, тук е доста по-неприятно с оглед на репутацията и цената на двете (не че има място за сравнение, просто е дразнещо)
8
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Ivaylo on Yesterday at 10:43:01 »
Леле каква дискусия за Глен Орчи-то :)
Напоследък пробвах няколко нови за мен неща:
- Woodford reserve - приятен бърбън, но нищо запомнящо се.
- 100 Piper's бутилирано между 60-те и 70-те години. На сляпа дегустация бих предположил че е млад сингъл малц. Доста плодово, малца се усеща много. Ако такива са били обикновените блендове по онова време, не ми се мисли са за по-високите класове.
- По препоръка на Тошко се сдобих с Paul John Brilliance - страхотно уиски с много плътност. Определено се усеща бърбън бъчвата.
- Benromach 10 - също много ми хареса и ми се ще да пробвам cask strength-a. Виждах на няколко места 15-та, някой има ли впечатления за нея?
9
В този списък бих добавил Ardbeg An Oa. Тотално излишен - с нищо не е по-добър от 10ката, по-скъп , НАС е.... Някои неща не мога да ги разбера
10
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by sharksfin on 12, November, 2018, 19:51:57 »
аз пък ще го пропусна.
Последно пробвах някакъв млад Балблеър, след 2000 г. Абсолютно нищо интересно.
Пробвах и новия Макалан 15 г. Файн Оук. Ако беше блайнд тейстинг щях да предположа, че е някой НАС куча марка до 50 лева. Честно. Да си го пият.
Pages: [1] 2 3 ... 10