• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 
15, April, 2021, 16:09:51

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Има промоция в Аванти на едно ново бленд уиски Grant's Triple Wood 12 y.o. за 32 лв. Някой опитвал ли го е, за мнение ? Има много медали и добри отзиви в интернет.
2
Уиски / Re: Signatory Ben Nevis 1991, ...
Last post by NXI - 01, April, 2021, 18:31:28
Благодаря, Евгени! :)
3
Уиски / Re: Signatory Ben Nevis 1991, ...
Last post by Evgeni - 01, April, 2021, 17:00:00
Браво, Ники!
Четивото е истинска наслада за сетивата!
4
Уиски / Signatory Ben Nevis 1991, 27YO...
Last post by NXI - 31, March, 2021, 04:23:16
Signatory Ben Nevis 1991, 27YO, Cask 3862 / 53.8%

Шери бъчва (повторно пълнене). Бутилка номер 210 от общо 477.
Бутилирано без студена филтрация и без изкуствени оцветители.


Дизайн: Кутията не е произведение на изкуството, но е стилна, метална и повече от практична. Бутилката е от наистина висок калибър, като силуетът й създава атмосфера на аристократизъм.

Цвят: Средно тъмен и някак рядко срещан, особен. Би могъл да разбереш интуитивно, че е естествен.

Аромат (без вода): Развива се постепенно за около половин час престой в чашата, а интензитетът му клони към средна стойност. Налични са благоухание, богатство, дълбочина и комплексност в достатъчна степен. Вишна, праскова (тези два плода са над всички останали), смокиня, малина, карамел, млечен шоколад, фъстъци, бадеми, лале и пипер са само някои от елементите, които го съставляват.

Консистенция (без вода): Плътна.

Вкус (без вода): Срещал съм редица малцове с отлични или най-малкото много добри носове, които обаче, в по-малка или по-голяма степен, не могат да отговорят на създадените очаквания, когато попаднат в устата. Този случай не е от онези, а дори напротив - ароматът е чудесен, но би могъл да осъзнаеш класата на течността едва, когато отпиеш от нея. Богатство, комплексност и първична наслада се преплитат в едно. Несъмнено едно от най-добрите преживявания, които съм имал.

Послевкус (без вода): Дълъг. Устните полепват леко и копнеят да целунат елексира отново.

Заключение: Има хора със солиден опит, които сравняват това уиски с легендарните малцове от 60-те години на миналия век. Аз не съм имал удоволствието да пия такива, за да мога да кажа доколко едно такова твърдение отговаря на реалността, но веднага съм готов да се подпиша под това, че качеството тук е безкомпромисно. Мисълта, че пиеш от една единствена и неслучайна бъчва, която е оставяла своя отпечатък върху дестилата в продължение на десетилетия е определено очарователна и допринася допълнително за цялостното изживяване. Не, не е любимото ми уиски, защото аз съм почитател на опушените и особняшки напитки и един малц трябва да бъде феноменален, за да ми стане абсолютен фаворит без да притежава поне отчасти тези характеристики. А понеже имам навика да ползвам за отправни точки предишни свои ревюта - по мое мнение превъзхожда осезаемо Highland Park 25. Отлична работа от Signatory, но пък и от моя страна, защото подбирам доста сериозно.
5
Parosmia може да получиш след един куп други заболявания и настинки...

На мен ми се променя вкус и мирис само след шкембе с чесън и лют пипер на Калугерово - втората барака в посока Баку😀
6
Други теми / Re: Friends of Laphroaig
Last post by Simto - 16, March, 2021, 14:17:40
От днес вече и моята скромна особа е член на FOL. Чета какво е било преди 6 години и си пожелавам скоро отново да има подобни събития, според мен пандемията и локдауна ще имат и положителни ефекти - повече почитатели на уискито и на Laphroaig, в частност. И по-настървени за събиране, опитване и обсъждане :)
7
Темата е много актуална и ще ми е интересно да разбера какво се случва на тази "плоскост".
Аз прекарах заболяването, но много леко и безсимптомно, и не съм губил обоняние и вкус. Поради тази причина не установявам промяна във възприятията си по отношение на уискито. Сигурно съм голям късметлия.
8
Аз не съм прекарал COVID и нямам опит със загуба на обоняние и вкус. По темата обаче мога да препоръчам видеата в Youtube на Скот от дуета Scotch Test Dummies. Той е прекарал COVID с такива симптоми и е заснел серия от видеа, на които опитва уиски на различни етапи от възстановяването си и споделя какво усеща и какво не.
https://www.youtube.com/c/ScotchTestDummies/videos
Клипчетата от серията са със заглавия "COVID Comaback Episode ...". Първият епизод е от преди 2 месеца, на 56-я ден от загубата на сетивност, а досега е пуснал 7. Явно го е ударило сериозно...
9
Здравейте, уважаеми почитатели и любители на уискито. След подробно търсене си позволявам да повдигна въпрос по болната в последно време тема - Ковид. Тези от вас, които са го преболедували, дали имат промяна във вкусовите си възприятия? По един и същ начин ли усещате любимите питиета преди и след това? Нямам предвид нормалната промяна във вкусовете, която се наблюдава във времето, а резки изменения - сладко вместо люто; желание за повече сол; притъпен нос; металически нотки там, където преди не ги е имало? Благодаря за споделените мнения, пазете се и наздраве!
10
Други теми / Re: Friends of Laphroaig
Last post by Николай Николов - 27, January, 2021, 16:23:35
Не зная как е било преди 6 години, но в момента продуктът на Laphroaig е представен доста скромно у нас. Намират се 10 годишното,  Select и Quarter Cask, като две от тези трите са 40%. От другите издания или няма или изпадат чат-пат бутилки при някой търговец и то често не от официалния вносител. И за капак, цените са чувствително по-високи от средните за марката в Европа. Това последното особено ме дразни на фона на цените на другите марки, които у нас са обикновено по-добри или поне сравними с тези навън.
Pages1 2 3 ... 10