• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 
18, January, 2020, 11:05:42

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Tabacchi -30%  на определени видове, но само по интернет.
2
Други теми / Re: Честита 2020
Last post by Evgeni - 10, January, 2020, 10:03:56
За "затварянето" се шегувах, разбира се.
Форумът си е "тежка" форма на комуникация и въобще не може, а не е и нужно да се сравнява и съревновава с доста по-мобилните, и гъвкави средства за комуникация и размяна на информация, като Фейсбук и тям подобни. Той, обаче, има заслужено право на "живот" и съществуване, защото е място за сериозна и полезна за уиски феновете информация. И нещо повече, книжовния начин на поднасянето на тази информация, въобще не е за пренебрегване. Наистина регистрираните потребители не се увеличаваме, а и не сме много активни, освен най-отдадените ентусиасти, които сме не повече от 10 човека, но забележете колко нерегистрирани потребители посещават форума и черпят информация, и познания от него. Всички теми, които сме обсъждали си стоят като книга и всеки прохождащ уиски ентусиаст може да я отвори и да прочете това, което го интересува.
Нашият уиски форум спокойно може да бъде наречен уиски институция и съм убеден, че няма любител на уискито в България, който поне веднъж да не го е посещавал и да не е чел от него. 
3
Други теми / Re: Честита 2020
Last post by Sirakoff - 09, January, 2020, 22:31:16
ЧНГ и от мен! Живи и здрави!
Форумът май вече няма такава посещаемост, а и разни фесбук групи и т.н. май станаха по-удобни за споделяне на впечатления и размяна.
4
В духа на честитките за Новата година и нашите очаквания свързани с нея, да започнем с добрите новини, а те са свързани с предстоящото обичано от нас събитие - http://whiskyrumwine.com/.
Като истински хедонисти ние трябва да се подготвим за достойно представяне, а организаторът винаги се грижи и успява да ни помогне за осъществяването на тази благородна цел.
Няма време!
 
5
Други теми / Честита 2020
Last post by Evgeni - 09, January, 2020, 10:42:29
Форума явно отива към "затваряне" щом мина толкова време от Новата година, а няма кой да ни честити нейното настъпване!
Честита Нова година! Нека 2020 ни донесе здраве, щастие, късмет, повече усмивки и повече поводи за срещи, и приятни изживявания на тема "водата на живота"! И специално на нас, любителите на уискито да носи повече разнообразие, по-високо качество и по-ниски цени!
6
Други теми / Re: ПРОМОЦИЯ
Last post by Evgeni - 09, January, 2020, 10:37:35
Две бутилки "Ben Bracken 3 уо Speyside Single Malt" успях да си купя и аз. Едната я подарих, а другата не смея да я отворя, защото нямам никакви очаквания. Сингъл малц от Спейсайд, бутилиран на минималната възраст от 3 години. А цената от 23 лева е поносима, но не бих я нарекъл ниска за такъв продукт. Лидъл могат много повече, ако мога така да се изразя, но все пак ги купих от любопитство. Ако някога закъсам толкова, че да я отворя, ще споделя моите впечатления.
А що се отнася до "Whyte & Mackay", за компанията от Глазгоу мога да кажа само добри неща. Имат си няколко дестилерии и си ги ползват, а Ричард Патерсън е всепризнат майстор, въпреки странностите му и лекото комерсиализиране от време на врем. Все пак живеем в комерсиално време, в което е важно да се оцелява, а когато това се случи, може да се позволи и луксът компанията да се прави на "готина". Да не забравяме и "уискито на сър Ърнест Шакълтън", за което заслужават само адмирации. Компанията има един прекрасен обикновен бленд, който спокойно мога да кажа, че е един от най-добрите обикновени блендове, които съм опитвал. Не че го правя често, но наистина е много добър. Толкова е малцов, а съм опитвал и 13-годишният вариант, който наистина е превъзходен, но и цената му е височка за честа употреба.
Горе долу, такава е ситуацията и с "Glen Orchy 5 y.o. malt", кийто се бутилира от дъщерна компания на "Whyte & Mackay". Не можах да си го купя по време на промоцията от 12 лева, но ако го бях намерил щях да си взема няколко бутилки. Пет годишна смес от малцове на такава цена си е перфектното уиски за почерпка. Както вече съм писал, предизвиква искрена възхита у любителите на най-комерсиалните блендове, които веднага разбират каква е разликата между тях и малца, пък било той от доста ниско качество и смесен.     
7
Аванти Highland Park 18 y.o. 160 lv.
8
На 28 и 29 /събота и неделя/ декември 2019г, в Т-Маркет има промоция на всички видове уиски -25% с т-маркет карта.
9
Lidl. Glen Orchy 5 y.o. malt, 12 лева.
10
Кауфланд Aberfeldy 12 метална златна кутия като кюлче злато 62 лв.
Pages1 2 3 ... 10