• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 
18, November, 2019, 00:17:27

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Compass Box Artist's Blend - https://www.compassboxwhisky.com/whiskies/index.php?id=5#prettyPhoto
Сдобих се с една бутилка, на разпродажба.
Имах големи очаквания за този бленд, но при първо отваряне не ми направи такова силно вкусово впечатление, както отчаквах.
Но при следващи сипвания от бутилката нещата доста се подобриха вкусово. Харесва ми че е доста свежо и пивко, без студена филтрация и оцветител, като странното е че не мога да определя точно вкусови усещания.
Не ми допада наличието на зърнения вкус, който е почти 50% от съдържанието.
За мен това е първя среща с compassbox и планирам скоро да закупя пак нещо тяхно, но да е изцяло малцово. Харесва ми че не крият рецептата за съдържанието в бутилката и че не оцветяват и филтрират шотландско уиски.
2
Купих си бутилка "Glenfiddich 18 small batch reserve" изгодно, заради това че беше без кутия. Интересува ме дали на някой не му се намира излишна непотребна кутия. Благодаря предварително, почерпката е от мен. ;-) Извинявам се, че публикувам тук, но Наско е закрил форума купува-продава-подарява. ;-)
3
Споделям всичко написано по-горе, включително и за класа с ромовете, въпреки че комбинацията с уиски след това ме доведе до състояние да си тръгна с чужда резачка за пури (което установих на следващата сутрин)  :)
Имаше неща, които не бях опитвал, така че съм доволен, че ги имаше, но пък имаше и доста оскъдни щандове. Някои дестилерии изобщо липсваха.
Догодина повече!
Quote from: Sirakoff on 29, October, 2019, 16:59:12На на Тодор /todoresqu/ му казах Наздраве на терасата около 12 вечерта, точно преди каляската да стане на тиква :)


Ако по това време си видял някой на терасата с две чаши, да знаеш че съм бил аз :)
4
И аз си прекарах чудесно, въпреки че очакванията ми за асортимента бяха малко по-различни. Но, както всеки път, най-хубавото нещо бяха хората, които срещнах. Вече се настройваме за феста на Пепи.
5
Пропуснах да спомена и още едно хубаво нещо, което се случи на феста. Сдобих се с една уиски книжка от щанда на собственика на бар "Сандъка" в Пловдив. Приятно четиво с интересно поднесена информация и любопитни факти. Желая му успех!
https://dnews.bg/nadsvirvane-mezdu-shotlandska-i-balgarska-gaida-na-premierata-na-knigata-uiski-hroniki-ot-garo-uzunan.html
http://mediacafe.bg/novini/kultura-i-izkustvo/Garo-Uzunjan-predstavja-debjutnata-si-kniga-za-vodata-na-zhivota-i--16470
6
Може и да прозвучи странно, но аз толкова много не се бях забавлявал на уиски фест досега. Прекарах 95% от времето на терасата, а в останалите 5% търчах да "зареждам" в залата.
Чудесно беше да се видя с толкова много хора от форума и отвъд - от Варна, Пловдив и София. Беше страхотно да видя, макар и за кратко, и съфорумеца "Ardbeg", с който не се бяхме засичали поне 3-4 години.

Асортиментът не беше голям, но този ми стигна та хартиса, защото надали обиколих всички щандове.

За мен този 8-ми фест ще се запомни със сладките приказки на терасата, добрата пура и чудесно уиски. Нищо повече не ми трябва.
7
На на Тодор /todoresqu/ му казах Наздраве на терасата около 12 вечерта, точно преди каляската да стане на тиква :)
8
Колега Sirakoff,
Жалко, че не сме се видели и запознали на феста. Този пропуск трябва да бъде коригиран и да се вземат мерки за в бъдеще да се допускат подобни грешки.
Със сигурност е имало и други колеги от форума, с които сме били по едно и също време в залата или на терасата, и "сме се разминали".
На предишните мероприятия сме се уговаряли да се обаждаме на Тошко /todoresqu/ например, защото той е бил на щанд, които е известен и разпознаваем, е предвид ангажимента си е присъствал на феста и трите дни. И така, който дойде намира щанда и се оповестява. Това се уточнява в темата за съответното мероприятие и нещата се случват.
Има и други съфорумци на щандове или около тях, например "borkko".
Стига да има желание, решение винаги ще се намери.
До скоро! 
9
Уиски / Re: Уиски новини
Last post by Sirakoff - 29, October, 2019, 08:49:52
Quote from: Evgeni on 18, October, 2019, 16:24:31В този уиски Метро каталог наистина има много интересни неща, на приятни цени.
до 13.11.2019 са такива цените!
10
Quote from: Evgeni on 28, October, 2019, 15:35:59втората причина, поради която тази година не опитах Кавалан е усещането ми, че продукта на тази дестилерия не е точно уиски. Знам че аудиторията ще ме "освирка", на особено винено отлежалите и много скъпи техни неща, доста сериозно се разминават с представите ми за уиски. Те почти нямат прилика с профила на уискито, но безспорно са страхотни продукти. Бих ги нарекъл дори уникални, но просто за мен, това не са уискита, а нещо друго.
Аз специално исках и отидох на Кавалан класа, за да опитам повече квалитетните им дестилати.
Имаш право да не му казваш уиски, заради времето на узряването в бъчва. Но те добре копират шотландците в производството на дестилата, като естествено не е ясно колко и каква химическа промишленост има замесена там. Водещият на класа сподели, че който отиде на място в дестилерията, тя е отворена за всички посетители, свободен вход и можеш и сам да се разходиш и разгледаш, че дори имат и безплатна дегустация на дестилати, на всеки няколко часа. Незнам дали е така... а и едва ли можеш да влизаш навсякъде. ;)

Колкото до фестът, Евгени е написал доста точно и моето усещане и за предложенията и за посещаемостта!
Бях само събота вечерта на мероприятитето с още един уиски любител.
За съжаление обаче не познавам никой от вас тук на живо, за да си прекарам още по-добре.
В тази връзка не правите ли срещи някъде в София?
Pages1 2 3 ... 10