Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Уиски / Re: Уиски новини
« Last post by atanas on 28, July, 2018, 13:52:49 »
Едно време ми беше любимата дестилерия, но като я премиумизираха и цените скочиха до небето се отказах от тази си наклонност. Разбира се, винаги ще ми е интересно да ги пробвам, но бутилка не бих купил посмъртно. Спомням си като пробвах Old&Rare - абсолютна боза, направо беше мега разочароващо. Почти не става за пиене. За 20-30лв с удоволствие бих си го купувал, но за парите, които му искат е направо скандално. Нито е старо, нито е рядко - да си ги пият.
92
Уиски / Re: Уиски новини
« Last post by sharksfin on 27, July, 2018, 15:45:33 »
за тия пари - да си ги пият. Според мен цените са ненужно високи. Предпочитам да си купя Спрингбанк, Глендронах, Боумор за  тези пари - определено ще са по-интересни.
93
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by sharksfin on 27, July, 2018, 15:42:45 »
ммм да, Ибиското е убиец. Феноменално уиски.
94
Уиски / Уиски новини
« Last post by Ivaylo on 27, July, 2018, 14:54:54 »
Мисля, че няма такава тема, пък напоследък уиски индустрията се развива с доста бързи темпове и е добре да сме информирани :). Затова смятам, че е добра идея да имаме подходяща тема за новини.

Ето нещо интересно от последните дни:
https://scotchwhisky.com/magazine/latest-news/19998/mortlach-relaunches-malts-after-backlash/

Предполагам че ще ги внасят и в България и ще ми е любопитно да ги пробвам.
95
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Ivaylo on 27, July, 2018, 14:50:21 »
"В тази дискусия най-доброто е, че говорим за две супер добри уискита и им търсим кусури"
Напълно съм съгласен :) Надявам се да мога да намеря от въпросния Едрадур (IBISCO) в някой бар.
96
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by atanas on 26, July, 2018, 23:05:25 »
На мен Aberlour ми е малко странен дестилат като цяло. A'bunadh съм пробвал няколко бача и бяха добри, но при мен Edradour е за предпочитание, като най-доброто шери, което досега съм пробвал от дестилерията е в готините цилиндрични декантерти (IBISCO). Тук дебютира на WRW феста през пролетта и много ме впечатли.

В тази дискусия най-доброто е, че говорим за две супер добри уискита и им търсим кусури :)
97
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Ivaylo on 26, July, 2018, 19:17:58 »
Наскоро пробвах Edradour 10 SFTC Sherry и реших да го сравня с нещо познато и подобно, та успоредно с него си взех и един Aberlour A'bunadh. Определено ми хареса Едрадура, комплексен не много сладникав, по-скоро сух. Въпреки това ако трябва да избирам между двете фаворит ми е Аберлора.
За финал пробвах и Bunnahabhain 8 на Gordon & Macphail - страхотно уиски, новата ми любима пушилка. Комплексно, пушек, медикаменти, шоколад, сушени плодове, лека солена нотка. При първа възможност бих си взел бутилка.
98
Други теми / Re: Пури
« Last post by atanas on 25, July, 2018, 08:55:07 »
Снощи, по стечение на обстоятелствата, имах възможност да пробвам за първи път пури от My Father и по точно Le Bijou Toro. Била е пура на годината за 2015 на Cigar Aficionado. Много приятна и добре балансирана пура. 2/3 от нея бяха доста консистентни с кедрови нотки, приятно усещане в устата. Не беше лютива. Последната третина обаче, все едно запалих различна пура - експлозия от бял пипер, даже бих казал сушени джинджифил, с малко чили. Подобна пикантност не бях срещал (в скромния си път в света на пурите).
Запознах се с господина, който внася тази марка и понеже срязах с неговата резачка да споделя впечатление и за първи тест с V-cutter: доста солиден отвор прави, но без да разрушава капачето, което запази цялостта до края. В началото странният отвор ми беше малко чужд, но с няколко дръпвания свикнах и мога да кажа, че много ми допада.
http://bestcigars.bg/product/%d0%bf%d1%83%d1%80%d0%b8/my-father-le-bijou-toro-6x52/


Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

99
Продава / Купува / Catto's
« Last post by edberg on 20, July, 2018, 17:33:49 »
Продавам:

Catto's DeLuxe Scotch Whisky 12г. - 70лв.
Catto's Rare Old Highland Whisky - 40лв.
100
И преди съм писал, но за мен сякаш в това уиски има разтопен шоколад. Да сладко е, но тази сладост е по-скоро приятна и малко особена, което в случая е положителна характеристика на уискито според мен.
Трябва да го пробваш отново! На теб поне магазина ти е "под ръка" и няма да ти коства много усилия. А и доколкото си спомням то и преди беше около 30 евро, така че цената му почти не е мръднала за разлика от  Ardbeg Ten, Bowmore и Glenfarclas 12.     
Pages: 1 ... 8 9 [10]