Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by todoresqu on 17, July, 2018, 17:28:47 »
Като си говорехме за Ардбег 10, един приятел много пътува - жена му работи в Белгия. Та той не пропускаше да си вземе от летището гореспоменатото уиски, когато беше 32 Евро, разбира се. Та идва в магазина да си вземе някое   друго пушече и се хвали - преброил ги - 32 /тридесет и две / бутилки.
22
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by todoresqu on 17, July, 2018, 17:21:24 »
Не знам къде ги опитваш тия вкуснотии, но този период е велик -  пил съм XVII и е невероятна, имаше парченца дърво на дъното. Истинска работа.
23
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by blago on 17, July, 2018, 14:21:12 »
Привет,
последно (преди 2 дни) опитах отново Bruichladdich 15 Second Eddition.

Ботлинга е стар и се намира трудно на пазара, бутилката която пробвах е бутилирана 2006та година, което означава дестилат от 1990/1991, отпреди затварянето през 1994.
46%, NCF, NC, финиширан в бъчви съдържали сотерн от Chateau d'Yquem.

Впечатленията са ми за old school скоч, дистилиран и отлежал внимателно, в топ бъчви.
На вкус мед, ванилия, плодови и флорални нотки, умерено мазно, с умерен пънч.

 dram
24
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by sharksfin on 16, July, 2018, 21:08:50 »
и аз много харесвам Bowmore. 12ката е прекрасно бюджетно уиски - може би любимата ми "пушилка". Ако развържем малко повече кесийката, Даркест е страхотен - дали старият NAS или 15ката, все тая :) 18ката също е разкошна. Black Rock не ме впечатли толкова, може би просто очаквах повече. Но пак го предпочитам пред Ардбег Тен примерно. Когато сравнявам уискита, основен момент при мен е за тази цена какво друго уиски мога да купя. Е, Ардбег тук губи редовно.
Май забравих да похваля (още) едно уиски - Балвени 14 Caribbean Cask - определено ме впечатли. На фона на заливащите пазара малцове  наподобяващи бюджетни блендове, в моите очи това уиски блести. Пробвайте го задължително :)
25
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Evgeni on 16, July, 2018, 10:18:41 »
Понеже с Братчеда сме класически фенове на Ardbeg, още миналото лято пробвахме Ardbeg An Oa, след като го бяха пуснали на пазара. Освен високата цена, почти нищо друго не ме впечатли. Че е Ardbeg, Ardbeg е, но ми е прекалено безлично за такава висока цена. Uiggedail-а наистина е много добър, но въпреки всеобщите симпатии, на които се радва, аз харесвам повече  Corryvreckan-а. Може би заради приликата му с Ardbeg Ten, който ми е безспорен фаворит.
Въобще тези маркетингови трикове с постоянното заливане на пазара с нови продукти на все по-високи цени, никак не ми харесват. Както не харесвам уискитата без години, колкото и да ги хвалят и възвеличават с подходящи и натруфени легенди по етикетите.
Колкото повече неща опитвам, толкова повече стигам до извода на Тошко за красотата на класиката. Като се замисля и си направя ретроспекция, се убеждавам че най-голямо удоволствие ми доставят Ardbeg Ten, Laphroaig 10, Caol Ila 12, Lagavulin 16 и Talisker 10. И като си гледам шкафа с отворените бутилки, тези винаги присъстват.
С любимата ми дестилерия Bowmore нещата са малко по-сложни, тъй като те сякаш нямат ясно изразен базов представител на бюджетна цена. За сметка на това пък харесвам почти всичко тяхно. Най-любим ми беше  Bowmore Surf, заради приятния и фин пушен малц и страхотната си цена. Поради същата причина сега си пия Black Rock и Gold Reef, които в промоции са на доста прилични цени. И в момента в шкафа имам три отворени Bowmore-а и съвсем заслужено тази дестилерия носи "жълтата фланелка" в моята класация.   Все пак класиката тук трябва да е Bowmore 12, както въздесъщия Тошко е отбелязал.
26
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by sharksfin on 14, July, 2018, 22:32:54 »
Определено си прав, Тоше. Аз лично харесвам дърти уискита. Например 18 годишният Лафройг ми харесва доста повече от 10 годишния. Не че 10ката ще я върна. Обаче съвременните NASове не мога да ги възприема - QA cask, An Oa, Moch, No.1 Vault... Ако сега започвах да навлизам в света на уискито, нямаше да съм толкова запален
27
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by todoresqu on 14, July, 2018, 19:59:15 »
След толкова много години се чудя дали не се напъваме да харесаме нещо повече от Ардбег 10, Лагавулин 16 ,  Лафройг 10 и може би Боумор12.
А и те /тези от острова/ виждат зор да ни впечатлят.
28
в същия магази има 26 годишен Боумор за няма 600 лева
29
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by sharksfin on 13, July, 2018, 21:32:57 »
Снощи с Вуцов бяхме на тейстинг на Ардбег. Пихме Ten, An oa, Uiggedail, Corryvreckan. Честно да си кажа, никое не ме впечатли. От тези най-доброто бе Угито. Десятката всички я знаем. Ан оу е подобно, отлежавало и в РХ бъчви, които изобщо не усетих. Като цяло рехаво уиски, чието присъствие в портфолиото е излишно и според мен всяка продажба е резултат на маркетингов трик сред хора, които не са пробвали това в бутилката.
Угито  друга бира - и шерито се усеща, и градусът е добър. Може би единственият Ардбег, който става. Корито не го разбрах - висок градус, а пък бедно на вкусове и аромати. Предполагам, че бъчвите, които използват, не са особено активни или не са ги изчакали да си свършат работата. Както и да е, добро мероприятие беше, но явно Ардбег не е моята дестилерия. Затвърди се мнението ми, че това е най-малко любимата ми Айла дестилерия. И накрая - Ардбег Ан Оу е по-скъп от Лагавулин 16. Никога, по никакъв повод не бих предпочел Ардбега.
Надявам се и Вуцов да се включи (дано неговото мнение да е по-позитивно от моето).
30
Като се замисля и аз отдавна не съм го пробвал, а доста ми допада. И цената е за литър.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10