Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Уиски / Уиски новини
« Last post by Ivaylo on 27, July, 2018, 14:54:54 »
Мисля, че няма такава тема, пък напоследък уиски индустрията се развива с доста бързи темпове и е добре да сме информирани :). Затова смятам, че е добра идея да имаме подходяща тема за новини.

Ето нещо интересно от последните дни:
https://scotchwhisky.com/magazine/latest-news/19998/mortlach-relaunches-malts-after-backlash/

Предполагам че ще ги внасят и в България и ще ми е любопитно да ги пробвам.
12
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Ivaylo on 27, July, 2018, 14:50:21 »
"В тази дискусия най-доброто е, че говорим за две супер добри уискита и им търсим кусури"
Напълно съм съгласен :) Надявам се да мога да намеря от въпросния Едрадур (IBISCO) в някой бар.
13
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by atanas on 26, July, 2018, 23:05:25 »
На мен Aberlour ми е малко странен дестилат като цяло. A'bunadh съм пробвал няколко бача и бяха добри, но при мен Edradour е за предпочитание, като най-доброто шери, което досега съм пробвал от дестилерията е в готините цилиндрични декантерти (IBISCO). Тук дебютира на WRW феста през пролетта и много ме впечатли.

В тази дискусия най-доброто е, че говорим за две супер добри уискита и им търсим кусури :)
14
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Ivaylo on 26, July, 2018, 19:17:58 »
Наскоро пробвах Edradour 10 SFTC Sherry и реших да го сравня с нещо познато и подобно, та успоредно с него си взех и един Aberlour A'bunadh. Определено ми хареса Едрадура, комплексен не много сладникав, по-скоро сух. Въпреки това ако трябва да избирам между двете фаворит ми е Аберлора.
За финал пробвах и Bunnahabhain 8 на Gordon & Macphail - страхотно уиски, новата ми любима пушилка. Комплексно, пушек, медикаменти, шоколад, сушени плодове, лека солена нотка. При първа възможност бих си взел бутилка.
15
Други теми / Re: Пури
« Last post by atanas on 25, July, 2018, 08:55:07 »
Снощи, по стечение на обстоятелствата, имах възможност да пробвам за първи път пури от My Father и по точно Le Bijou Toro. Била е пура на годината за 2015 на Cigar Aficionado. Много приятна и добре балансирана пура. 2/3 от нея бяха доста консистентни с кедрови нотки, приятно усещане в устата. Не беше лютива. Последната третина обаче, все едно запалих различна пура - експлозия от бял пипер, даже бих казал сушени джинджифил, с малко чили. Подобна пикантност не бях срещал (в скромния си път в света на пурите).
Запознах се с господина, който внася тази марка и понеже срязах с неговата резачка да споделя впечатление и за първи тест с V-cutter: доста солиден отвор прави, но без да разрушава капачето, което запази цялостта до края. В началото странният отвор ми беше малко чужд, но с няколко дръпвания свикнах и мога да кажа, че много ми допада.
http://bestcigars.bg/product/%d0%bf%d1%83%d1%80%d0%b8/my-father-le-bijou-toro-6x52/


Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

16
Продава / Купува / Catto's
« Last post by edberg on 20, July, 2018, 17:33:49 »
Продавам:

Catto's DeLuxe Scotch Whisky 12г. - 70лв.
Catto's Rare Old Highland Whisky - 40лв.
17
И преди съм писал, но за мен сякаш в това уиски има разтопен шоколад. Да сладко е, но тази сладост е по-скоро приятна и малко особена, което в случая е положителна характеристика на уискито според мен.
Трябва да го пробваш отново! На теб поне магазина ти е "под ръка" и няма да ти коства много усилия. А и доколкото си спомням то и преди беше около 30 евро, така че цената му почти не е мръднала за разлика от  Ardbeg Ten, Bowmore и Glenfarclas 12.     
18
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by vutzov on 19, July, 2018, 21:40:51 »
Снощи с Вуцов бяхме на тейстинг на Ардбег. Пихме Ten, An oa, Uiggedail, Corryvreckan...

Потвърждавам на 100% казаното от Шарк, че си изкарахме супер. За малцовете:
10-ката е е дни от най-добрите value-for-money, които съм опитвал, а и не само. Когато беше 30 евро литъра на летище София винаги взимах по 1-2. Супер добро помня един път чашата на сутринта - мокър пепелник и боровинки ама много интензивно. Само като се мине половината бутилка трябва да се пие бързо, а на 1/3 направо на екс 😁

Ан Оу по-рехаво навярно да, не помня на цитруси ли избиваше малко повече или просто на всичко по по-малко от 10-ката. PX бъчвите не ги усетихме. Все пак ако ми подарят бутилка ще я изпием :).

Уигедал - супер уиски. Всичко казано от Шарк потвърждавам. :)

Кори - супер уиски, като бих му добавил вода. Да се има предвид, че за съм твърд no-water-guy и наистина го имам предвид.
19
Glenmorangie 10 първият път когато го опитах ме впечатли доста помня. Взех си малко след това литър и едвам го приключих. Сладко, сладко и толкова, много трудно ми вървеше.От това което пишете си мисля, че е време да го посетя отново.
20
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by atanas on 17, July, 2018, 18:19:28 »
Тая седемнайска и аз я пих при теб Тошко и мога да потвърдя какво фино уиски е. Реално май е единственото Лади от старите дестилати, което съм пил, т.е. преди Джим да почне да реди казаните и да го превърта през шантави бъчви.
Не знам къде ги опитваш тия вкуснотии, но този период е велик -  пил съм XVII и е невероятна, имаше парченца дърво на дъното. Истинска работа.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10