Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Evgeni on 11, January, 2019, 13:52:36 »
Не е нещо кой знае какво, но е като "бойна готовност" и има всичко необходимо, и то на "една ръка разстояние".
Не съм правил скоро инвентаризация, но със сигурност имам отворени следните неща: Bowmore Surf; Bowmore 10, 46% Sherry Cask; Talisker 10; Kilchoman Machir Bay 2012; Kilchoman Machir Bay 2013; Smokehead; Jura 10 Origin; Jura 16 Diurachs' Own; Laphroaig 10; Laphroaig QA Cask; Longmorn 15; Caol Ila 12; Bruichladdich Links; Glenfiddich 12; The Balvenie 12 Triple Casк; Ardbeg Ten; Ardbeg Corryvreckan; Glen Grant 10 и естествено Clynelish 14.
Имам и една гарафа, в която по примера на Наско си правя бленд от остатъците от полупразните бутилки, както и от тези, които не ми понасят и не мога да пия. Комбинацията е "уникална" и се получават доста интересни неща понякога. Във всеки случай е идеално за манерката, която си нося на лов.
12
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by todoresqu on 11, January, 2019, 11:49:00 »
Тоя твой шкаф!  Затварям очи и   въображението ми рисува чудеса.
13
Уиски / Re: Уиски новини
« Last post by sharksfin on 09, January, 2019, 20:51:41 »
отиваме към темата за студената филтрация - дето скопява естерите, мазниниъе и всичко, което съставя структурата на едно уиски
14
Уиски / Re: Уиски новини
« Last post by Evgeni on 09, January, 2019, 13:31:36 »
Текстурата е особено важен елемент от общата картина за уискито.
И доста често говорим за нея, без дори да и отделяме специално внимание или да я вадим от контекста на цялостния коментар за дадено уиски. Може би това е причината да е създадено впечатлението, че "не се говори по темата особено". Термини като "плътно", "мазно", "леко", крехко", "петролено", кадифено" и т. н., имат своето запазено място в нашия "уиски речник". В общи линии при органолептичния анализ, след като уискито се сипе в чашата се пристъпва към изследване на цвета, след което следва определянето на консистенцията на течността. За целта се наблюдава държането на напитката в чашата - как се движи при завъртането й, какви крачета остава и за колко време се стича по повърхността. Така веднага човек може да си направи поне два извода и те са за градуса на напитката и дали е отлежала или млада. Следва помирисването, отпиването и ……… в зависимост от ситуацията. 
15
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Evgeni on 08, January, 2019, 16:28:35 »
Clynelish 14 отдавна се каня да го опитам (стои едно шише в шкафа). Фен съм на пушилките, ама добре звучи описанието ти. И Тошко го похвали преди седмица.
Хич не го бави - страхотно уиски - в моето съзнание винаги ще бъде като брат-близнак на Oban. Изключително уиски - дава ти от всичко по малко, като най-голямото достойнство в моите очи е цялостното удоволствие докато го пиеш. Помня го като букет от добре озрели плодове, смесен с лек аромат на кожа и много деликатен пушек в далечината (нищо общо с островните пушилки, по-скоро асоциирам с една тийнейдърска простотия - като пушиш пура и издишаш дима в чаша с приличен коняк, захлюпиш чашата и след няколко минути вдишаш дима - ей за такъв пушек се сещам).
За "Clynelish" 14 yo, мога да кажа само суперлативи! Изключително уиски, на цена която се задържа от доста време на разточително приемливи нива. Много ми беше мъчно, когато го спряха за известно време и два пъти повече се зарадвах, когато го пуснаха отново, на почти същата цена. Това е нещо, което не само трябва да се опита, но и винаги да ти стои под ръка в шкафа.
16
Хайде, колеги!
Като сме почнали да си честитим новата година, да насочим вниманието си и към първото от сериозните уиски събития за тази година.
Дългоочаквания "малък", както си го наричаме, уиски фест.
http://whiskyrumwine.com/
Миналият фест беше страхотен, а от този очаквам да бъде още по-добър.
Почвам темата, за да може ако някой има информация, да я споделя с нас.
17
Други теми / Re: Честита 2019!!!
« Last post by Evgeni on 08, January, 2019, 16:12:16 »
За много години, колеги!
Да е здрава, плодородна и благодатна тази година, и да ни дава повече поводи за срещи и приятни изживявания по темата, която ни свързва и ни е събрала на това сакрално място.
Да сме живи и здрави, че имаме план за изпълнение и още безброй много уискита, които да дегустираме и обсъждаме!
18
Други теми / Re: Честита 2019!!!
« Last post by borkko on 08, January, 2019, 13:48:45 »
ЧНГ! Пълни чаши, здраве и късмет през новата година.  dram
19
Някои вече са видели, че вече не може да се добавят нови теми в секцията за купува/продава. Това е наложено от промени в закона за акцизите и безмитните складове, в които има определени рестрикции по отношение на обявите за алкохол. Разбира се, всичко в нашата държава се прави заради малкото калпави хора, които всячески се опитват да "прецакат" системата, вместо да се правят условия за успешното развитие на бизнеса.
Промените обаче, са достатъчно неясни и обявите във форума лесно могат да бъдат интерпретирани като нарушение на закона, а аз като администратор на форума ще бъда отговорен. За да си спестя малоумни разправии с контролните органи, предпочитам превантивно да спра обявите. Оставил съм ги да се виждат, защото може да се окаже полезна информация за някой, но не би трябвало да може да се добавят нови (ако може свиркайте, че да го оправя :) )
Ако излезе ясно тълкувание по отношение на подобни на нашите обяви, което да позволява тяхното публикуване - тогава пак ще отворя тази секция на форума.
Поздрави
Наско
20
Други теми / Re: Честита 2019!!!
« Last post by Skye on 02, January, 2019, 10:36:30 »
ЧНГ и от мен!
Да не пресъхват чашите и да не свършват бутилките dram
Буретата дали знаят, че уискито вътре в тях е вече с една година по-дърто? :)
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10