Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Продава / Купува / Catto's
« Last post by edberg on 20, July, 2018, 17:33:49 »
Продавам:

Catto's DeLuxe Scotch Whisky 12г. - 70лв.
Catto's Rare Old Highland Whisky - 40лв.
2
И преди съм писал, но за мен сякаш в това уиски има разтопен шоколад. Да сладко е, но тази сладост е по-скоро приятна и малко особена, което в случая е положителна характеристика на уискито според мен.
Трябва да го пробваш отново! На теб поне магазина ти е "под ръка" и няма да ти коства много усилия. А и доколкото си спомням то и преди беше около 30 евро, така че цената му почти не е мръднала за разлика от  Ardbeg Ten, Bowmore и Glenfarclas 12.     
3
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by vutzov on 19, July, 2018, 21:40:51 »
Снощи с Вуцов бяхме на тейстинг на Ардбег. Пихме Ten, An oa, Uiggedail, Corryvreckan...

Потвърждавам на 100% казаното от Шарк, че си изкарахме супер. За малцовете:
10-ката е е дни от най-добрите value-for-money, които съм опитвал, а и не само. Когато беше 30 евро литъра на летище София винаги взимах по 1-2. Супер добро помня един път чашата на сутринта - мокър пепелник и боровинки ама много интензивно. Само като се мине половината бутилка трябва да се пие бързо, а на 1/3 направо на екс 😁

Ан Оу по-рехаво навярно да, не помня на цитруси ли избиваше малко повече или просто на всичко по по-малко от 10-ката. PX бъчвите не ги усетихме. Все пак ако ми подарят бутилка ще я изпием :).

Уигедал - супер уиски. Всичко казано от Шарк потвърждавам. :)

Кори - супер уиски, като бих му добавил вода. Да се има предвид, че за съм твърд no-water-guy и наистина го имам предвид.
4
Glenmorangie 10 първият път когато го опитах ме впечатли доста помня. Взех си малко след това литър и едвам го приключих. Сладко, сладко и толкова, много трудно ми вървеше.От това което пишете си мисля, че е време да го посетя отново.
5
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by atanas on 17, July, 2018, 18:19:28 »
Тая седемнайска и аз я пих при теб Тошко и мога да потвърдя какво фино уиски е. Реално май е единственото Лади от старите дестилати, което съм пил, т.е. преди Джим да почне да реди казаните и да го превърта през шантави бъчви.
Не знам къде ги опитваш тия вкуснотии, но този период е велик -  пил съм XVII и е невероятна, имаше парченца дърво на дъното. Истинска работа.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

6
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by todoresqu on 17, July, 2018, 17:28:47 »
Като си говорехме за Ардбег 10, един приятел много пътува - жена му работи в Белгия. Та той не пропускаше да си вземе от летището гореспоменатото уиски, когато беше 32 Евро, разбира се. Та идва в магазина да си вземе някое   друго пушече и се хвали - преброил ги - 32 /тридесет и две / бутилки.
7
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by todoresqu on 17, July, 2018, 17:21:24 »
Не знам къде ги опитваш тия вкуснотии, но този период е велик -  пил съм XVII и е невероятна, имаше парченца дърво на дъното. Истинска работа.
8
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by blago on 17, July, 2018, 14:21:12 »
Привет,
последно (преди 2 дни) опитах отново Bruichladdich 15 Second Eddition.

Ботлинга е стар и се намира трудно на пазара, бутилката която пробвах е бутилирана 2006та година, което означава дестилат от 1990/1991, отпреди затварянето през 1994.
46%, NCF, NC, финиширан в бъчви съдържали сотерн от Chateau d'Yquem.

Впечатленията са ми за old school скоч, дистилиран и отлежал внимателно, в топ бъчви.
На вкус мед, ванилия, плодови и флорални нотки, умерено мазно, с умерен пънч.

 dram
9
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by sharksfin on 16, July, 2018, 21:08:50 »
и аз много харесвам Bowmore. 12ката е прекрасно бюджетно уиски - може би любимата ми "пушилка". Ако развържем малко повече кесийката, Даркест е страхотен - дали старият NAS или 15ката, все тая :) 18ката също е разкошна. Black Rock не ме впечатли толкова, може би просто очаквах повече. Но пак го предпочитам пред Ардбег Тен примерно. Когато сравнявам уискита, основен момент при мен е за тази цена какво друго уиски мога да купя. Е, Ардбег тук губи редовно.
Май забравих да похваля (още) едно уиски - Балвени 14 Caribbean Cask - определено ме впечатли. На фона на заливащите пазара малцове  наподобяващи бюджетни блендове, в моите очи това уиски блести. Пробвайте го задължително :)
10
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Evgeni on 16, July, 2018, 10:18:41 »
Понеже с Братчеда сме класически фенове на Ardbeg, още миналото лято пробвахме Ardbeg An Oa, след като го бяха пуснали на пазара. Освен високата цена, почти нищо друго не ме впечатли. Че е Ardbeg, Ardbeg е, но ми е прекалено безлично за такава висока цена. Uiggedail-а наистина е много добър, но въпреки всеобщите симпатии, на които се радва, аз харесвам повече  Corryvreckan-а. Може би заради приликата му с Ardbeg Ten, който ми е безспорен фаворит.
Въобще тези маркетингови трикове с постоянното заливане на пазара с нови продукти на все по-високи цени, никак не ми харесват. Както не харесвам уискитата без години, колкото и да ги хвалят и възвеличават с подходящи и натруфени легенди по етикетите.
Колкото повече неща опитвам, толкова повече стигам до извода на Тошко за красотата на класиката. Като се замисля и си направя ретроспекция, се убеждавам че най-голямо удоволствие ми доставят Ardbeg Ten, Laphroaig 10, Caol Ila 12, Lagavulin 16 и Talisker 10. И като си гледам шкафа с отворените бутилки, тези винаги присъстват.
С любимата ми дестилерия Bowmore нещата са малко по-сложни, тъй като те сякаш нямат ясно изразен базов представител на бюджетна цена. За сметка на това пък харесвам почти всичко тяхно. Най-любим ми беше  Bowmore Surf, заради приятния и фин пушен малц и страхотната си цена. Поради същата причина сега си пия Black Rock и Gold Reef, които в промоции са на доста прилични цени. И в момента в шкафа имам три отворени Bowmore-а и съвсем заслужено тази дестилерия носи "жълтата фланелка" в моята класация.   Все пак класиката тук трябва да е Bowmore 12, както въздесъщия Тошко е отбелязал.
Pages: [1] 2 3 ... 10