• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 

Промяна във вкуса след прекаран Ковид?

Started by Simto, 10, March, 2021, 15:34:08

Previous topic - Next topic

Simto

Здравейте, уважаеми почитатели и любители на уискито. След подробно търсене си позволявам да повдигна въпрос по болната в последно време тема - Ковид. Тези от вас, които са го преболедували, дали имат промяна във вкусовите си възприятия? По един и същ начин ли усещате любимите питиета преди и след това? Нямам предвид нормалната промяна във вкусовете, която се наблюдава във времето, а резки изменения - сладко вместо люто; желание за повече сол; притъпен нос; металически нотки там, където преди не ги е имало? Благодаря за споделените мнения, пазете се и наздраве!

Николай Николов

Аз не съм прекарал COVID и нямам опит със загуба на обоняние и вкус. По темата обаче мога да препоръчам видеата в Youtube на Скот от дуета Scotch Test Dummies. Той е прекарал COVID с такива симптоми и е заснел серия от видеа, на които опитва уиски на различни етапи от възстановяването си и споделя какво усеща и какво не.
https://www.youtube.com/c/ScotchTestDummies/videos
Клипчетата от серията са със заглавия "COVID Comaback Episode ...". Първият епизод е от преди 2 месеца, на 56-я ден от загубата на сетивност, а досега е пуснал 7. Явно го е ударило сериозно...

Evgeni

Темата е много актуална и ще ми е интересно да разбера какво се случва на тази "плоскост".
Аз прекарах заболяването, но много леко и безсимптомно, и не съм губил обоняние и вкус. Поради тази причина не установявам промяна във възприятията си по отношение на уискито. Сигурно съм голям късметлия.

Skye

Parosmia може да получиш след един куп други заболявания и настинки...

На мен ми се променя вкус и мирис само след шкембе с чесън и лют пипер на Калугерово - втората барака в посока Баку😀