• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 

Friends of Laphroaig

Started by atanas, 27, August, 2014, 17:25:53

Previous topic - Next topic

sharksfin

ще разказвате и какво сте пили :) ако ми позволи докторра, ще пия едни 20 грама във ваша чест - или ще приключа куортър каска, или ще отворя трипъл ууда

z-imaging

сигурно ще дойда ей така да се видим
бтв, Select-a е доста приятен за пиене...  dram

atanas

Днес е последен ден за записване за събитието. Указанията са в поканата.
---
Ако някой се чуди какво да ми подари за рождения ден, ето няколко идеи:
https://www.whiskybase.com/profile/zinaf/wishlist

Evgeni

Събитието беше перфектно!
Поздравления за организаторите и водещите!
Заредих се с положителни емоции и "Laphroaig", разбира се!
Трябва да има повече такива тематични срещи и похвално е, че представител на дестилерия се ангажира с тази нелека задача. От това винаги печелим ние, потребителите и любители на "водата на живота".
За водещите съм длъжен да кажа, че бяха на необходимото и очаквано ниво, че даже и отгоре! Бяха се подготвили много сериозно и като резултат от това се получи изключително интересно и не много типично мероприятие. Веднага направи впечатление положения труд, в следствие на който, съвсем естествено дойде и резултата, който събра всички ни на "уреченото място"!
Аз си изкарах чудесно, а по всичко личеше, че и другите гости са получили това, за което бяха дошли!

Izmamnica

 :) Добро утро, приятели!

Благодаря ти Евгени за милите думи !!
Радвам се много, че сме доставили удоволствие! Това беше основната цел!!! Който обича малцово уиски знае, че някои неща не могат, пък не бива да бъдат обяснявани..:)

Тепърва предстои да присъствате на събития хостнати от нас и се надяваме да се чувствате все така добре дошли...
Към всички от пети отбор:
Как се държи незаслужената десятка на сутринта??
Аз съм ядосана на Атанас, той беше единствената причина да не ви дисквалифицирам. Направих реверанс към партньора си този път. Следващият ще направи той към мен.
Моля за извинение тези форумни събратя, които бяха на срещата и не получиха коректно отношение, защото ние се борехме с парламата създавана от други! На други потърпевши, които не са от форума, вече се извиних и компенсирах!!
Пристъпите на Тошко ( трепери любов моя, тепърва те почвам), бяха очарователни :) :)  другото за off-line.

Целувки и хубав ден!
Късният следобед ще качим малко снимки...
z-imaging

Екстра беше, браво!
Аз лично десятката я поливам обилно с вода тази сутрин  O:-)

И един съвет за викторините ако пак правите, опит от подобно мероприятие - на всеки отбор се раздава лист с въпросите (може без отговорите), прожектира се въпроса, всеки попълва А,Б,В... и накрая събирате листите и показвате отговорите пак на екрана. Листите се проверяват отделно и се обявява кой какво. Така няма драми вдигнал не вдигнал ръка, кой първи, кой втори, кой изпреварва водещите и тн.  dram

todoresqu

Беше прекрасно. Наско и Ангелина бяха перфектни, сработили са се супер. Да благодарим на Лафройг и Максиъм. За десерт пих едно малко на бара с диджея и бармана, че някой беше изпил наградата.
Пристъпи? Така е, скъпа, паля се, но нали е викторина. После осъзнах, че щом събитието с е организира от Лафройг, на въпроса кой опушва най-много, правилният отговор е Лафройг. Ако изключим една трета от продуктите на Бруклади, да - по-слабо са опушени. Очевидно тия юнаци от острова се дърлят като двете японски фирми.
Впечатлих се от броя присъстващи. Много народ, повечето непознати и то на Лафройг /не на някоя яка марка като Гленфидих , нали Насе?/.
Дано нещо помръдва в уиски културата у нас.
Още веднъж, благодаря.

z-imaging

не че има връзка с лафройг, ама нали си говорихме на нашата маса за карамела покай викторината, ето за тези тестови уискита ви споменах:

http://www.masterofmalt.com/distilleries/reference-series-branded-whisky/

и конкретно 2-те с карамел и без:

http://www.dramming.com/2014/10/13/master-of-malt-reference-series-update-e150a-influence/

angven

Благодаря за предоставената възможност да присъствам, малко остава да стана официален приятел на Лафройг! Иначе за самото събитие - и тук ще поздравя организаторите - добра идея, приятна обстановка, отлична организация, Laphroaig. За първи път опитах Quartercask и се влюбих, а  Select - много приятно, особено с плодовите нюанси. Запознанството с нови хора и уискита пък зарежда много положително, така че ще се радвам това събитие да стане традиция :)

Поздрави!  dram

sharksfin

някой ще разкаже ли - за неприсъствалите също би било интересно ;)

todoresqu

18, October, 2014, 15:32:56 #30 Last Edit: 18, October, 2014, 16:58:19 by todoresqu
Няма много за разказване.
Перфекно уиски, перфектна организация /Максиъм май единствени ги интересува да популяризират тая напитка в България / , перфектни водещи /чакаме нови прояви на Уиски експириънс, само те си знаят, колко ги обичам/, закачки, спорове , викторини    /недоволни и спорещи участници/ , награди /вкусни/, препълнена зала, изчерпани места, непознати хора от всякакви възрасти и  то повтарям НА ЛАФРОЙГ!!!
Сравнение между четири Лафройга, кой от кой по-чудесни без десятката, която е най-чудесна.

Evgeni

18, October, 2014, 18:36:48 #31 Last Edit: 20, October, 2014, 11:35:07 by Evgeni
Чакаме следващото събитие, а то е в програмата на уиски феста! Прекрасно е, че има подобни мероприятия и дано да стават повече!
Що се отнася до викторината, Ангелина е права и аз й го казах след края на тематичната вечер. Не е спортсменско да участва отбор като нашия /пети/, който е съставен от участници, които се предполага, че имат малко по - високи от средностатистическите познания по темата! Още повече, когато участниците от този отбор се познават с водещите! Това би породило у другите състезатели съмнения в обективността на провеждането на съревнованието. Друг е въпросът, че това познанство имаше точно обратния ефект и нашия отбор, поне в началото беше целенасочено пренебрегван, но и този ефект само показва, че в подобна ситуация се пораждат сътресения в нормалното протичане на викторината.
А иначе, бутилката "десетка" имаше изцяло позитивен ефект върху компанията! За мен лично това е любимият представител на дестилерията и както коментирахме с колегите, това е уиски, което никога не може да те подведе!

Skye

Френдовете от Лафройг леко прецакват рожденниците :)
Няма вече код за 10% отстъпка, а ти добавят 50 точки за мърчъндайз, от който в момента на сайта няма нищо, дори химикалки :)

"We are changing the way we reward Friends of Laphroaig on their birthday. To make things quicker and easier for you, we are no longer sending out birthday codes, but are adding 50 additional points to you FOL account on the occasion of your birthday.


If you check your account, you should see that we credited 50 points to your account on your birthday."

atanas

Миналата година изобщо не ми пратиха (т.е. за 2017) и като излезе Cairdeas, за който обикновено го ползвам им писах и ми дадоха.
Явно са решили съвсем да се скатаят. На какви ли пари са еквивалент тези 50точки?
---
Ако някой се чуди какво да ми подари за рождения ден, ето няколко идеи:
https://www.whiskybase.com/profile/zinaf/wishlist

Skye

Quote from: atanas on 14, April, 2019, 23:07:36
... На какви ли пари са еквивалент тези 50точки?

Не е ясно, защото в момента сайта им бъгнат. Всичко е "out of stock"  и няма как да разбереш, какво можеш да вземеш с 50 точки. Мисля, че към 5-6 паунда ще да е. За една химикалка ще стигнат :)

Evgeni

Най-накрая, след толкова дълго, почти двугодишно отсъствие "Friends of Laphroaig" са "на линия" и отново актуални. За съжаление това се случва след Брекзит.
Любопитството ми възбуди този експонат:https://www.laphroaig.com/en/16-year-old .
Дали някой е имал щастието да го опита,

Evgeni

Най-накрая, след толкова дълго, почти двугодишно отсъствие "Friends of Laphroaig" са "на линия" и отново актуални. За съжаление това се случва след Брекзит.
Любопитството ми възбуди този експонат:https://www.laphroaig.com/en/16-year-old .
Дали някой е имал щастието да го опита, за да сподели впечатленията си?

Evgeni

P.S.
С огромно удоволствие и сериозна доза носталгия изчетох написаното в темата. Какви случки сме имали и каква ентусиазирана група бяхме!
За съжаления ще трябва да зачисля това събитие в категорията "доброто старо време", а беше преди малко повече от 6 години.

Николай Николов

Не зная как е било преди 6 години, но в момента продуктът на Laphroaig е представен доста скромно у нас. Намират се 10 годишното,  Select и Quarter Cask, като две от тези трите са 40%. От другите издания или няма или изпадат чат-пат бутилки при някой търговец и то често не от официалния вносител. И за капак, цените са чувствително по-високи от средните за марката в Европа. Това последното особено ме дразни на фона на цените на другите марки, които у нас са обикновено по-добри или поне сравними с тези навън.

Simto

От днес вече и моята скромна особа е член на FOL. Чета какво е било преди 6 години и си пожелавам скоро отново да има подобни събития, според мен пандемията и локдауна ще имат и положителни ефекти - повече почитатели на уискито и на Laphroaig, в частност. И по-настървени за събиране, опитване и обсъждане :)