• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 

Правила за публикуване в раздел Раменя/Купува/Продава

Started by atanas, 22, August, 2012, 12:20:16

Previous topic - Next topic

atanas

Общи правила
Този форум е съставен от уиски ентусиасти за уиски ентусиасти и е със строго некомерсиална цел.

По пътя на откриване на многото лица на уискито трябва да опитаме много различни региони, дестилерии, винтиджи, бутилки и т.н., което си е едно скъпо начинание. Също така по този път често срещаме уискита, които не са по нашия вкус. Затова даваме възможност във форума всеки да може да сподели нещо което е опитал като или размени/продаде малка проба или бутилка от уиски което или го е впечатлило, или пък не е било по негов вкус и иска да го продаде на някой който ще го оцени.

Тук обаче не се разрешава търгуването с комерсиална цел. Може да се пускат само неща които са от частната колекция на член на форума или негов познат. Информация за промоции и магазини може да се публикува, с некомерсиална цел, в други раздели на форума, където споделяме от къде купуваме уискито си.

Администраторите и модераторите на форума не носят никаква отговорност за автентичността, качеството или каквото и да било свързано с нещата които се публикуват. Форумът служи просто като място за споделяне и няма отношение към самата сделка, било тя размяна или продажба. Отговорност за сделката носи само авторът на публикацията. Всички въпроси, проблеми или диспути се разрешават директно между страните по сделката.

Администраторите и модераторите на форума си запазват правото да изтриват публикации и евентуално да блокират акаунта на авторите на тези публикации, ако те не отговарят не настоящите правила или за тях има информация, че са с цел измама.

Тези правила могат да бъдат обновявани по всяко време.

Размяна
В раздел Размяна може да се публикуват съобщения за размяна на уиски (проби /семпли/, миниатюри, бутилки) като уточнения и уговорки за размяната се извършват като "Отговори" на първоначалното съобщение.

Заглавието на публикация на размяната задължително трябва да съдържа поне следната информация:
    Раменям Име на уискито, количеството предмет на размяна, друга информация за уискито
Ако се разменя цяла колекция, то това трябва да се запише изрично в заглвието, а индивидуалните бутилки да се опишат в основния текст или да се публикува линк към такъв опис.

Примерно:
QuoteРазменям Ardbeg TEN, бутилиран през 2006, отворена бутилка с около 500мл в нея, за сходно количество Laphroiag 10yo.

или
QuoteРазменям Highland Park 19yo, 46%, 1989-2009, Bottler Van Wees, single cask, cask strength, 30мл семпъл, отворен съм за предложения.

Желателно е да се публикува снимка, като тя да е на реалната бутилка. Не се разрешава качването на снимки които не представляват реалната бутилка, защото са подвеждащи. Понеже размерът на снимките не може да е голям, за предпочитане е да ги качите на някой сайт и да споделите линк (imgur, flikr, etc).

След приключване на размяната, публикацията трябва да се "заключи" от нейния автор.

Продава / Купува
В раздел Продава / Купува може да се публикуват съобщения за продажба или желана покупка на уиски (проби /семпли/, миниатюри, бутилки) като уточнения и уговорки за продажбата се извършват като "Отговори" на първоначалното съобщение.

Заглавието на публикация за продажба или полупка задължително трябва да съдържа поне следната информация:
    Продавам или Купувам - Име на уискито, количеството предмет на продажба, друга информация за уискито, желана/твърда цена
Ако се продава цяла колекция, то това трябва да се запише изрично в заглвието, а индивидуалните бутилки да се опишат в основния текст или да се публикува линк към такъв опис.

Примерно:
QuoteПродавам Ardbeg TEN, бутилиран през 2006, отворена бутилка с около 500мл в нея, цена 40лв (приемам коментари).

или
QuoteПродавам Highland Park 19yo, 46%, 1989-2009, Bottler Van Wees, single cask, cask strength, 30мл семпъл, цена 6лв.

Желателно е да се публикува снимка, като тя да е на реалната бутилка. Не се разрешава качването на снимки които не представляват реалната бутилка, защото са подвеждащи. Понеже размерът на снимките не може да е голям, за предпочитане е да ги качите на някой сайт и да споделите линк (imgur, flikr, etc).

След приключване на продажбата, публикацията трябва да се "заключи" от нейния автор.
---
Ако някой се чуди какво да ми подари за рождения ден, ето няколко идеи:
https://www.whiskybase.com/profile/zinaf/wishlist