• Welcome to Whisky Forum Bulgaria. Please login or sign up.
 

JAMESON 15 years

Started by JAMESON 15years, 18, January, 2014, 20:11:49

Previous topic - Next topic

JAMESON 15years

Някой да има JAMESON 15 years ,искам да си купя или разменя 100ml.

todoresqu

19, January, 2014, 00:12:01 #1 Last Edit: 21, January, 2014, 16:05:45 by todoresqu
Минимум 10 години не се произвежда. Това е пот стил уиски - типична гордост за Ирландия, 50% малцуван ечемик и също толкова немалцуван, и после меден казан. Чистите пот стил уискита са само две към днешна дата - Редбрест /12 и 15 - в България е по-разпространен 12, но се намира и 15-ка - отвратително скъпа/ и Гриин спот /Йелоу спот - 12 годишен/, това второто ми е любимо, но ако ми го внесат ще е яка цифра и се отказах. Има и смесен пот стил - Райтърс тиърс - доста приятно.

JAMESON 15years

относно JAMESON 15 Years ,да така е прав си това е едно от най добрите уискита на марката, до колкото знам аз това е юбилейно издание и е било пуснато на пазара в ограничено количество.През 2004 беше доста разпространено и на нашия пазар и си купих една бутилка,тогава бях глупав келеш и си я купих ей така за гъзария ,от къде да знам че 10г.по късно така ще се развият нещата, само бутилката /празна/ми остана с кутията.Много бих се радвал ако мога да си набавя от някъде поне 100ml.да си ги сипя вътре в бутилката ама този път няма да ги прахосвам.Макар че си мисля че и 100ml.ще дойдат доста скъпо.За RedBreast знам че е от меден казан ,но не знаех че и JAMESON 15 е от меден казан,благодаря за информацията.

todoresqu

Вероятно джеймисън 15 е нещо прекрасно - така съм чел. Завиждам ти приятелски, че си го пил. Пот стиловете рядко са тема на нашия форум - май Ирландия остава на заден план. Опитай Райтърса, трябва да ти хареса.

JAMESON 15years

наистина уникално уиски,но чак сега го отценям, кой ти е предполагал че това уиски сте стане толкова ценно и търсено на пазара в днешен ден,за това съжалявам най много че го прахосах за една вечер с много лед, изхабих хубавото уиски,а това което ми казваш за него не го бях чувал,ама го намерих ще го пробвам,гледам че и то е троино дистилирано