Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Други теми / Re: Пури
« Last post by atanas on 16, June, 2018, 14:51:12 »
...бяха заредили от тяхната стока в бар "Caldo" и цените бяха доста приемливи.
И в Пловдив, в уиски бара, имаше доста, но вече всичко е свършило и сега са заредили от Калиман Карибе - кубинските. За съжаление цените на хаванците, които си струват е от 25 нагоре.

Преди седмица от едно ОМВ, където също има на Калиман нещата, си всех една VF (не е кубинска, някаква друга). Взех нисък клас от рода на 8-9 лева, но беше голямо разочарование. Ставаше са пушене, но никакъв характер.
2
Други теми / Re: Пури
« Last post by Evgeni on 13, June, 2018, 15:47:11 »
Честито за придобивката! И се надявам да си осигурил условия за съхранението й.
За доминиканските пури да кажа, че за съжаление фирмата, която ги развиваше прекрати дейността си с пури, но пък за сметка на това, един голям ентусиаст по темата продължи да се занимава с това и имаше щанд на последния фест. Доминиканските са много елегантни и многопластови, но и при тях си има доста силни изпълнения. Братчеда си пада по такива и когато в последната трета на пурата нещата станат непоносими за мен, той с удоволствия продължава до края.
Като гледам какви са предпочитанията ви, трябва да опитате "Padron". Имат много сериозни продукти, въпреки че са никарагуански. Всъщност фирмата, която внасяше доминиканските пури, внасяше също Gurkha и Padron. Не знам дали в момента могат да се намерят на българския пазар, но допреди половин-една година доста бяха заредили от тяхната стока в бар "Caldo" и цените бяха доста приемливи.
3
Други теми / Re: Пури
« Last post by atanas on 13, June, 2018, 15:36:25 »
Partagas Shorts се води много добър и не е от мейнстрийм сериите, които по презумпция са навсякъде.
Погледнах ги в нета и изглеждат точно размерът, който обичам. Вуца, ще чакаме обратна връзка като го подпалиш, но не ги чакай много, за да не изсъхнат (освен ако не си ги прибрал на сигурно място в хумидор)
4
Други теми / Re: Пури
« Last post by vutzov on 13, June, 2018, 01:33:54 »
Темата е точно на място. Нямам голям опит в сферата опитвал съм няколко много базови Хабанос, няколко Хондурас и още помня едно уникално силно торпедо на Gurkha. Опитвам да ги оценя и подходът ми е близък, както към малцовете, полека полека към по интересните неща - още не съм се прехвърлил на Behike, защото така или иначе няма да го оценя. Май и аз като Ivaylo си падам по по-силните с характер и full-bodied. Винаги съм ги пробвал с уиски и все са ми вървяли с шери малцове - май все с Фарклас или с Боумор съм ги опитвал. Иначе скоро бях в Куба  и за който няма информация би било интересно, че:

- Там в магазините навсякъде цените са едни и същи определени по целова листа от държавата - горе долу 50% на цените в Европа.
- Тотални ментета на някой места на улицата примерно бокс 25 Esplendidos за 60 USD. От тези не си взех, но приятели си взеха за подаръци. Казах им да не подаряват на хора който имат идея от пури, че може да им се обидят. По форумите казват, че  такива пури може и да са добри , може и да са просто ОК или тотално зле - на 99.9% обаче нямат нищо общо с оригинала.

За себе си взех един бокс Partagas Shorts - стои си и чака да го започна тези дни. От една страна не ми се инвестираха няколко стотин долара в кутии Churchills например, а и не исках количестав на пури които трябва задължително да се отделя по час два всеки път. Иначе на бройка от там да се вземе би било странно ако търси човек качество - туристи които нищо не разбират взимат, пипат, мачкат, връщат в едни панери. Partagas Shorts се води много добър и не е от мейнстрийм сериите, които по презумпция са навсякъде.  Помня, че го намерих едва в третия магазин, продавачката ме погледна като разбирач, каза ми че държат само в склада няколко кутии. Ще ги пробваме скоро  :-)
5
Здравейте,

продавам няколко бутилки, намират се в София.

Chivas Regal 12 Years Old 1 litre
Chivas Regal 18 Years Old 700ml
Продадени  dram


Остана:

Bruichladdich Micro Provenance - Single Cask, Syrah Cask, Cask Strenght
700ml, 60.3%, Distilled 01.06.2007, Bottled 16.03.2018
290 лева
Sláinte   dram
6
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by sharksfin on 08, June, 2018, 20:37:59 »
Попадна ми една бутилка Лох Горм на добра цена и хич не я мислих, но още не съм я отворил. Сигурен съм, че ще е добро. Обичам комбинацията пушено+шери. 100% Айла също звучи палаво. Сякаш обаче ми се иска да пробвам нещо по-дърто от техните. И до там ще стигнем :)
7
Уиски / Re: Springbank 10yo, 46%, OB
« Last post by sharksfin on 08, June, 2018, 20:31:42 »
Мисля това да е следващата ми покупка
8
Уиски / Re: Какво пробвахте последно?
« Last post by Evgeni on 08, June, 2018, 12:30:06 »
Наистина съм фен на Kilchoman, по простата причина че правят истинско Islay уиски. Още помня мига, в който отворих бутилката с "Machir Bay" от първото издание през 2012 година. Страхотно уиски, въпреки че е най-ниския им клас. Като се замисля, на повечето от опушените представители на Айла харесвам базовите издания на дестилериите.
Съвсем естествено бях и на първия майсторски клас на Kilchoman и за моя изненада, повече от "Machir Bay" успя да ме впечатли само "100% Islay". Въобще не ми хареса едно, което вече не помня, но беше отлежавало във винена бъчва, а не беше това, което очаквах и от "Port Cask Matured". Шери варианта  "Loch Gorm" се държеше по-добре, но съм пил къде-къде по-добри шери изпълнения. Въобще, порто вариациите са си рисковани и изглежда наистина е трудно да се постигнат очакваните върхови резултати. А иначе, Kilchoman е страхотен представител на Islay! Заслужават адмирации и опитите, и експериментите им, въпреки че не винаги им се получават, но както е казал един жив класик: "Който ни играй, ни пичели!". 


9
Уиски / Re: Springbank 10yo, 46%, OB
« Last post by atanas on 08, June, 2018, 08:05:21 »
За 15ката на Glen Scotia мога да напиша стихотворение.
10
Уиски / Re: Springbank 10yo, 46%, OB
« Last post by atanas on 08, June, 2018, 08:02:25 »
За 15ката на Glen Scotia мога да напиша стихотворение.
Pages: [1] 2 3 ... 10